donderdag 26 maart 2009

Mini quiche: Geitenkaas en tomaat


Bij de Aldi vond ik een paar nieuwe dingen in het assortiment, zoals deze zachte geitenkaas. Ik had nog niet eerder zachte geitenkaas gegeten en heb een rolletje meegenomen.
Op het Internet heb ik gezocht naar welke ingrediënten bij zachte geitenkaas passen en heb daarop deze hapjes bedacht.

Vlak voor de lunchpauze heb ik er 24 gemaakt en na de lunchpauze waren ze op: alle 4 vonden we de hapjes lekker.

Voor 24 stuks:

6 plakken diepvries roomboter bladerdeeg -ontdooid-
150 gram zachte geitenkaas
50 gram gedroogde tomaten op olie
20 gram honing
60 gram (demi) crème fraîche
1 ei maat M
1 t.l. gedroogde tijm of Italiaanse kruiden
peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 °C graden/stand hetelucht (of 200 °C graden/boven- en onderwarmte). Snijd de bladerdeegplakken in 4 gelijke vierkantjes en druk deze in de mini muffinvorm. Snijd de geitenkaas en gedroogde tomaten in kleine stukjes. Meng voor de vulling de geitenkaas, tomaat, ei, honing, crème fraîche en kruiden. Voeg naar smaak peper en zout toe. Schep in ieder bladerdeegbakje 2 theelepels vulling. Bak de mini quiches in circa 15 minuten lichtbruin en gaar.

zondag 22 maart 2009

Rabarber




Eindelijk zijn de bergen bouwafval/sloophout e.d. uit de achtertuin van ons nieuwe huis. Beetje bij beetje hebben we, nadat we al vijf volle containers hadden laten afvoeren, het een en ander zelf weggebracht naar het afvalbrengstation van de gemeente.

Hoewel de tuin een grote ravage is, heb ik een paar weken geleden in de buurt van de sloot die achter ons huis loopt een rabarberplant gepoot. Nu een paar weken verder zie je tussen de krokussen en paardebloemen de eerste bladeren verschijnen: ik vind het wel leuk!