zondag 12 juli 2009

woensdag 8 juli 2009

In mijn keuken


We wonen inmiddels bijna 3 weken in ons nieuwe huis. Na acht maanden verbouwen is het op de badkamer na, helemaal onder handen geweest. De vloer is er op de betonnen T-balken na helemaal uit geweest om vervangen te worden door een volledig geisoleerde leistenen vloer met vloerverwarming. Op één radiator na, ben ik deze stofnesten beneden allemaal kwijt. De foeilelijke open gashaard is vervangen door een strakke dichte gashaard met een hoog rendement. Muren zijn verzet, ingekort of verlengd. Balkenlagen verstevigd en plafonds vernieuwd. Overal nieuwe raamkozijnen en hogere deurkozijnen/deuren. Alles is mooi strak gestuukt, gesausd en geverfd.

Door een muur te verzetten op de overloop, een grote slaapkamer op te splitsen in twee en over de lengte van ruim zes meter een dakkapel te plaatsen, konden we op de verdieping een vierde slaapkamer creëren.

Tijdens de verbouwing zijn er heel wat plaatjes geschoten. Die van de keuken wil ik hier graag laten zien.

De keuken was aanvankelijk nog een probleem. De oude keuken was een kleine keuken achter de inpandige garage aan de achterkant van het huis. Hooguit de helft van mijn vorige keuken.



Na veel wikken en wegen hebben we besloten een deel van de garage te trekken bij de keuken en de garage als bijkeuken te gaan gebruiken. De keuken werd gesloopt en de muur tussen de garage weggebroken.



Nadat de installateur het gas, water en de elektra had aangelegd, de muren en het plafond waren gestuukt en de vloer was gelegd, kon de keukenman de keuken plaatsen. Et voilà ...





Voor deze gelegenheid de keuken extra goed gesopt ;-D Was ook wel nodig na het inmaken van kersen.

De kleur van de keuken is magnolia wit. De muren en het houtwerk Wimborne White no. 239 van Farrow & Ball. Achter het kookgedeelte is de wand behandeld met een lak zodat het makkelijk af te nemen is.

zondag 5 juli 2009

Prunus cerasifera Nigra


Een tijdje geleden vroeg ik jullie wie de naam wist van de enorme struik die bij ons in de tuin staat. Een aantal noemde de Prunus Cerasifera al, maar helemaal zeker zou ik het pas weten als de struik daadwerkelijk vrucht zou dragen. Ik heb vaak zitten turen, maar kon er geeneen ontdekken, tot vorige week zondag een nichtje een paar geplukt had. Ik dacht eerst dat ze een paar kersen had gepakt uit het bakje dat mijn vader zojuist had meegebracht, maar 'nee' zei ze, 'tante Gea, ze komen uit die boom'. De kleine pruimpjes waren natuurlijk nog niet rijp en dus helemaal niet lekker. Daarnaast waren er niet meer te ontdekken dan die paar die in het schaaltje liggen hier op de foto en zullen we dit jaar er ook niet meer van verwachten. Maar misschien als de struik op de juiste manier gesnoeid zou worden en op het juiste moment, dat er volgend jaar meer aan hangt.