donderdag 6 september 2007

Flax Seed Whole Wheat Bread




De naam van dit brood doet vermoeden dat het gaat om een brood van volkorenmeel, maar dat is maar ten dele waar: het brood bestaat voor 1/3 deel uit volkorenmeel en 2/3 tarwebloem. Het recept komt uit The Bread Lover's Bread Machine Cookbook van Beth Hensperger: mijn favoriete bakboek voor de broodbakmachine.

1.1/2-pound loaf:

1.1/4 t.l. droge gist
280 gram tarwebloem
140 gram volkorenmeel
4 e.l. magere melkpoeder (= 26 gram)
2 e.l. lijnzaad (= 18 gram)
1 e.l. glutenpoeder/tarwegluten
1 t.l. broodzout (ik heb 1.1/4 t.l. gebruikt)
3 e.l. honing (= 40 gram)
2 e.l. raapzaadolie (ik heb Rapsöl/koolzaadolie gebruikt)
270 gram water

Doe alle ingrediënten, volgens de volgorde die de handleiding van de broodbakmachine aangeeft, in het bakblik. Plaats het bakblik in de broodbakmachine en stel de machine in.
Programma: basis
Grootte: L
Korst: licht of middel
Haal het brood aan het eind van de bakcyclus uit de vorm en laat het afkoelen op een rooster.

1 opmerking:

Lien zei

ja mal is dat hè die amerikanen noemen het al whole wheat als er maar een klein deel volkoren in zit en wij het nog erg lichtbruin vinden. maar gelukkig is het er niet minder lekker om!