dinsdag 18 december 2007

Mini quiche
Voor de brunch die gepland is op 2e kerstdag heb ik alvast mini quiches gebakken. Ze zijn makkelijk te bereiden en persoonlijk vind ik dat deze hartige taartjes niet mogen ontbreken bij een brunch. Hieronder staan de vullingen die ik heb gebruikt, maar er zijn natuurlijk veel meer vullingen te verzinnen.

Deze mini quiches zijn gebakken in een multiflex vorm van Tupperware (Tartelette).

Garnalen-Gorgonzola-Prei mini quiche

6 vellen bladerdeeg
75 gram roze garnalen
50 gram gorgonzola
75 gram schoongemaakte prei
100 gram slagroom
1 ei maat M
peper en zout


Bekleed de vormpjes met bladerdeeg: prik een aantal gaatjes in de bodem. Snijd de prei in halve ringentjes en bak deze in een klein beetje boter glazig. Snijd de gorgonzola in kleine blokjes. Verdeel de prei over de vormpjes, daarna de garnalen en dan de gorgonzola. Kluts de slagroom met het ei en wat peper en zout. Giet dit gelijkmatig over de vulling.

Spek-Kaas-Prei mini quiche

6 vellen bladerdeeg
125 gram mager gerookte spekblokjes
75 gram schoongemaakte prei
30 gram geraspte belegen kaas
100 gram slagroom
1 ei maat M
peper


Bekleed de vormpjes met bladerdeeg: prik een aantal gaatjes in de bodem. Bak de spekkies uit in een droge koekenpan. Voeg op het laatst de in halve ringentjes gesneden prei toe en bak deze glazig. Schep dit mengsel over de vormpjes en verdeel de geraspte kaas er over. Kluts de slagroom met het ei en wat peper (geen zout, want de spekkies en kaas bevatten al genoeg zout). Giet dit gelijkmatig over de vulling.

Surimi-Prei-Kaas mini quiche

6 vellen bladerdeeg
100 gram surimi sticks
75 gram schoongemaakte prei
30 gram geraspte belegen kaas
100 gram slagroom
1 ei maat M
peper en zout


Bekleed de vormpjes met bladerdeeg: prik een aantal gaatjes in de bodem. Snijd de prei in halve ringentjes en bak deze in een klein beetje boter glazig. Snijd de surimi sticks in blokjes. Verdeel de prei over de vormpjes, daarna de surimi en dan de kaas. Kluts de slagroom met het ei en wat peper en zout. Giet dit gelijkmatig over de vulling.

Afbakken in het midden van een voorverwarmde oven op 200 °C graden in 30 minuten.

Voorlopig gaan deze mini quiches in de vriezer. Voor de brunch laat ik ze eerst ontdooien, waarna ik ze in circa 5 minuutjes weer oppiep.

Geen opmerkingen: