donderdag 12 april 2018

'Wat te doen met chocoladeletters en paaseitjes' cakejes



















Net na Sinterklaas en Pasen kosten de chocolade letters en paaseitjes nog maar een fractie van hun oorspronkelijke prijs ... en dan koop ik ze in :)

Voor deze cakejes heb ik een pure chocolade letter van 135 gram van de Lidl gebruikt en 20 pure paaseitjes van Jumbo.

Voor 20 cakejes

Ingrediƫnten:
135 gram pure chocolade
200 ml kokend water
280 gram patentbloem
1 t.l. baking soda
1/2 t.l. zout
150 gram zachte boter b.v. Blue Band Cake & Koekjes (ik gebruik Rama)
250 gram fijne kristalsuiker
3 eieren maat S/M (140-150 gram gewogen zonder schaal)
1/2 flesje vanille of sinaasappel aroma (b.v. dr. Oetker)
20 chocolade eitjes

muffinvorm
papieren cakevormpjes (caisses)

Hak de chocolade letter in kleine stukjes en giet het kokende water erbij. Roer het goed door met een garde tot de chocolade is opgelost. Zet het aan de kant en roer het zo nu en dan nog eens door terwijl het afkoelt. Zeef de bloem met het zout en de baking soda. Verwarm de oven voor op 180 °C. Mix de boter, suiker en aroma luchtig en bleek. Mix 1 voor 1 de eieren er door: voeg de volgende pas toe als de vorige geheel is opgenomen in het beslag. Mix eerst de helft van het bloemmengsel door het beslag, daarna de gesmolten chocolade en daarna de rest van het bloemmengsel. Schraap tussendoor de zijkanten van de kom schoon en mix het geheel door tot een egaal beslag. Schep de vormpjes vol met een muffinscoop, duw in het midden een chocolade eitje een klein stukje in het beslag en bak de cakejes in het midden van de oven in circa 22 minuten gaar.