zaterdag 24 maart 2007
Havermoutkoekjes met pindakaas en chocolade
Met mijn cookie scoop van King Arthur Flour/The Baker's Catalogue maak ik in een handomdraai tientallen koekjes. 'Drop cookies' worden ze ook wel genoemd.
De laatste koekjes die ik heb gebakken zijn havermoutkoekjes met pindakaas en chocolade.
Voor 40 koekjes:
200 gram patentbloem
50 gram havermout
1 t.l. baking soda (zuiveringszout/natriumbicarbonaat)
1/4 t.l. zout
200 gram lichtbruine basterdsuiker
115 gram roomboter
85 gram vloeibare honing of ahornsiroop
260 gram pindakaas
1 ei
1 t.l. vanille extract
150 gram pure chocolade in stukjes gehakt
De inhoud van een t.l. is 5 ml.
Verwarm de oven voor op 175 °C graden. Meng de bloem, baking soda, havermout en zout in een kom. Mix met de platte klopper (KitchenAid/stand 2) in de kom van de mixer de suiker, roomboter, honing/ahornsiroop en pindakaas luchtig. Voeg het ei en de vanille toe en mix door tot het is opgenomen in het botermengsel. Lepel, al mixend op de laagste stand, het bloemmengsel bij het botermengsel en mix het tot een egale massa. Voeg de stukjes chocolade toe en mix het geheel nog 30 seconden. Schep met de cookie scoop bolletjes beslag en leg deze ruim genoeg uit elkaar op een met bakpapier bekleed bakblik. Druk de bolletjes lichtjes plat met de platte kant van een natgemaakt mes. Bak de koekjes, telkens een deel van het beslag, in het midden van de oven in circa 12 minuten goudbruin. Wanneer je zacht op de koekjes drukt, voelen ze nog zacht aan. Laat de koekjes een paar minuten op het bakblik afkoelen, daarna op een rooster.
Als de koekjes geheel zijn afgekoeld, blijven ze het langst vers in een luchtdichte koektrommel.
Variatie:
Vervang een deel van/of geheel de pure chocolade door witte chocolade, peanut butter chips of in stukjes gehakte ongezouten pinda's.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Bananen confituur
Vanmiddag, bij een plattelandswinkel in het Groene Hart, stuitte ik op een handgeschreven kaartje bij de bananen dat er ...
-
Deze koek is bij mij nog nooit mislukt. Het is een makkelijk recept en snel gemaakt. Ik bak er altijd 2 tegelijk, want als ik ze beide niet ...
-
Terwijl ik het www afzocht naar een geschikt recept voor een biscuitbodem voor een monchoutaart, stuitte ik op een recept voor 'bokkep...
-
Een paar weken geleden proefde ik deze bladerdeeghapjes op de verjaardag van een vriendin. Deze mini quiches zijn nog iets kleiner dat de va...
5 opmerkingen:
Gefeliciteerd Gea met de geboorte van dit mooie blog. Om het te vieren ga ik direct de koekjes maken.Leuke naam heeft je blog!
Hieperdepiep! Eigenlijk had de eerste foto beschuit met muisjes moeten zijn. Ziet er gelikt uit Gea!
Gefeliciteerd Gea, dit wordt een groot succes let op mijn woorden! Ik zal er in ieder geval regelmatig langkomen om te kijken wat je allemaal uitbroedt en bakt...
Deze heerlijke koekjes heb ik gebakken, en ze lukten prima! Ik heb er alleen nog een ei bij gedaan en iets minder chocolade (er had een snoepertje aan de repen gezeten..) maar ze lukten prima, en de smaak is heerlijk!!
Leuk om te horen, Lieveheersbeestje!
Een reactie posten