woensdag 8 juli 2009

In mijn keuken


We wonen inmiddels bijna 3 weken in ons nieuwe huis. Na acht maanden verbouwen is het op de badkamer na, helemaal onder handen geweest. De vloer is er op de betonnen T-balken na helemaal uit geweest om vervangen te worden door een volledig geisoleerde leistenen vloer met vloerverwarming. Op één radiator na, ben ik deze stofnesten beneden allemaal kwijt. De foeilelijke open gashaard is vervangen door een strakke dichte gashaard met een hoog rendement. Muren zijn verzet, ingekort of verlengd. Balkenlagen verstevigd en plafonds vernieuwd. Overal nieuwe raamkozijnen en hogere deurkozijnen/deuren. Alles is mooi strak gestuukt, gesausd en geverfd.

Door een muur te verzetten op de overloop, een grote slaapkamer op te splitsen in twee en over de lengte van ruim zes meter een dakkapel te plaatsen, konden we op de verdieping een vierde slaapkamer creëren.

Tijdens de verbouwing zijn er heel wat plaatjes geschoten. Die van de keuken wil ik hier graag laten zien.

De keuken was aanvankelijk nog een probleem. De oude keuken was een kleine keuken achter de inpandige garage aan de achterkant van het huis. Hooguit de helft van mijn vorige keuken.Na veel wikken en wegen hebben we besloten een deel van de garage te trekken bij de keuken en de garage als bijkeuken te gaan gebruiken. De keuken werd gesloopt en de muur tussen de garage weggebroken.Nadat de installateur het gas, water en de elektra had aangelegd, de muren en het plafond waren gestuukt en de vloer was gelegd, kon de keukenman de keuken plaatsen. Et voilà ...

Voor deze gelegenheid de keuken extra goed gesopt ;-D Was ook wel nodig na het inmaken van kersen.

De kleur van de keuken is magnolia wit. De muren en het houtwerk Wimborne White no. 239 van Farrow & Ball. Achter het kookgedeelte is de wand behandeld met een lak zodat het makkelijk af te nemen is.

9 opmerkingen:

Olive Tree Guitar Ensemble zei

Hi, it's a very great blog.
I could tell how much efforts you've taken on it.
Keep doing!

Marjoke zei

Je keuken is prachtig licht van kleur en zo mooi ruim. Een heerlijke plek om je uit te leven.

Leen zei

Heel mooi!

Baking Soda zei

Wat is het mooi geworden Gea! Wij zijn -wéér/nóg steeds/opnieuw- bezig met het plannen van een verbouwing en het lijkt erop of het dit keer gaat lukken.
Leuk om te zien hoe het bij jou is geworden! Prachtig!

Gea zei

@ Olive Tree Guitar Ensemble: Thank you and I will.

@ Marleen en Marjoke: Dank jullie wel. Ik ben ook heel erg blij met mijn keuken.

@ Karen: Dank je wel. Verbouwen kost heel veel energie, helemaal als er veel aangepakt moet worden. Ons voordeel was wel dat we er nog niet in woonden en ons oude huis op zo'n 60 meter afstand stond. Loop je er nog eens makkelijk naar toe. Maar verbouwen in een woning waar je wel in woont, vergt denk ik nog veel meer energie. Ik ben benieuwd naar jullie plannen.

Lien zei

Schitterend eindresultaat Gea, mooi strak! Fijn ook zo'n raam boven je gootsteen. Jullie hebben hele drukke weken achter de rug, maar het resultaat mag er zeker wezen! Gefeliciteerd.

het lieveheersbeestje zei

Wat is je keuken mooi geworden Gea! Hier kun je echt je hart ophalen en nog veel lekkere dingen bakken en koken! Dit geeft vast inspiratie..!
(en je hebt super goed gepoetst hoor!!)
Groetjes mama lieveheersbeestje.

Arden zei

Mooie keuken Gea! De rest van het huis is vast net zo mooi. Geniet van je nieuwe huis!

Anoniem zei

ja dat kan de KEUKENMAN wel
gr een keukenman,
veel plezier ermee.