maandag 23 november 2009

Brioche Mousseline




Dit brood is de jongste uitdaging van de Bread Baking Babes. Ik was werkelijk van plan om op tijd iets in te leveren, maar ik ben helaas een dag te laat. De uitdaging kwam van Monique van Living on bread and water.

Een brood bakken in een conservenblik kende ik wel maar had dat nog niet eerder gedaan. Ik vond het leuk om te doen: 't resultaat is net een lampionnenbrood. Omdat ik maar 1 conservenblik had, heb ik het overige deeg in een tulbandvorm gedaan. Beide broden zijn prima gelukt.



Ik vind het een lekker brood, maar ook heel machtig, wat niet zo vreemd is als je kijkt hoeveel eieren en boter in het deeg verwerkt wordt.

Monique, bedankt voor het recept en de uitdaging!

8 opmerkingen:

Baking Soda zei

Oh nou, zeg dat wel! We begonnen enthousiast -loerend naar het volgende plakje- maar moesten al snel toegeven dat het héél goed vult.
Ze zijn mooi geworden Gea!

sillie zei

ziet er heel goed uit, waar kan ik het recept vinden? k zou hem zelf ook wel eens willen proberen
gr sillie

Gea zei

Even klikken op het blauwe woordje 'uitdaging' in de tekst, Sillie. Succes!

sillie zei

hmm zo ver was ik ook al geweest maar k vind die engelse maten zo vervelend werken... hoopte op iets ehm nederlandser ;-)

Gea zei

Kijk dan even op de weblog van Lien: http://notitievanlien.blogspot.com/2009/11/bbbabes-bake-it-higher.html

Daar staat het in het NL.

sillie zei

oh tnxie ik kijk meteen ff :-)
gr sillie
t ziet er zo uitdagend uit :-)

Natashya KitchenPuppies zei

Great job on the brioche, beautiful!

Lien zei

Ik kom nog een beetje laat achteraan een reaktie geven, loop nogal achter in mijn reader bijhouden (ahum uche uche).
Mooi geworden Gea, ja rijk wel maar daar hadden de kids hier geen enkele moeite mee, ze waren in no time verslonden.
Die tulband vorm is ook een goed idee, staat zo feestelijk.