donderdag 21 februari 2008

Royal Crown Tortano
Het recept voor dit brood heeft heel lang op een stapeltje gelegen van nog te maken recepten en uiteindelijk beland in de oudpapierbak.
De oproep van Karen om 'bakmaatje' te worden van een select groepje bakkerinnen heeft me aangezet om dit brood toch te bakken.

Een eerdere poging deze week is jammerlijk mislukt. Het was gewoon te veel deeg om op de kleine bakplaat van mijn combi-oven te kunnen laten rijzen. Daarom heb ik de hoeveelheden verminderd met 25%.

Gisteravond ben ik begonnen aan een tweede poging door te beginnen met het maken van het voordeeg. Vanmorgen om 8.30 uur ben ik verder gegaan met het recept.

Gedurende de dag het recept zo goed mogelijk gevolgd, maar het deeg had meer rijstijd nodig dan wat het recept aangaf. Karen had daar al voor gewaarschuwd. De eerste rijstijd duurde 4 uur om het deeg in volume te laten verdubbelen.Het deeg liet zich makkelijk vormen in een ring. Ook de 2e rijstijd duurde langer en nam 3 uur in beslag.

Na de oven te hebben voorverwarmd op 210 °C graden (lager dan in het recept staat vermeld), heb ik het brood geschoven op de meeverwarmde terracotta schotel en gaar gebakken in 40 minuten. Het brood had een mooie ovenrijs en ik ben tevreden met het resultaat.

p.s. Daags na de bakdag heb ik het brood voor het eerst geproefd. Het brood was, ondanks dat er geen vet in het deeg is verwerkt, nog steeds heel mals en goed van smaak.

9 opmerkingen:

Karen Baking Soda zei

Mooi geworden Gea! Het ziet er ook zo prachtig gelijkmatig uit. Slim om de hoeveelheden aan te passen. Gek he dat het brood de volgende dag ook nog zo goed smaakt gezien de ingr. zou je dat niet verwachten. (Het laat zich trouwens ook prima invriezen!). Badge komt eraan!

MyKitchenInHalfCups zei

Beautiful Crown!! Thanks for being a Bread Baking Buddy!!

Lien zei

Mooi gelukt Gea! Daar kan je inderdaad heel tevreden mee zijn!!! Bij jou had je ook al een mooie laatste rijs. Bij mij was er na 4 uur nog niet veel te zien! Fantastisch brood!

Gretchen Noelle zei

Your bread looks gorgeous! Great job!

Andrea zei

Your bread looks wonderful!!

breadchick zei

Great job on the Royal Crown Tortano! Glad you decided to bake with us this month.

Madam Chow zei

Beautiful bread!

Anoniem zei

Da's een kroon die je met trots kunt dragen, prachtig

Gea zei

Thanks :-)