donderdag 21 januari 2016

Amandel Griesmeel makronenIk houd van dit soort recepten: makkelijk en snel te maken en met groots resultaat!

De griesmeel dat gebruikt wordt in dit recept, is gemaakt van harde tarwe. Dezelfde als dat je gebruikt voor het maken van pasta. Deze is niet hetzelfde als de griesmeel dat gebruikt wordt voor griesmeelpap of gebak/cake. Griesmeel van harde tarwe heet in Duitsland Hartweizengrieß. In Nederland is het vooral te koop in Turkse en Marokkaanse winkels onder de naam durum, semolina of semoule.

Wanneer de griesmeel van harde tarwe wordt vervangen door griesmeel van zachte tarwe, zal de makroon platter en minder luchtig worden. Ik heb het uitgeprobeerd, maar vond het geen succes.

Voor circa 32 makronen:

Ingrediënten:

240 gram fijne kristalsuiker
2 eieren maat M/L
1 t.l. bakpoeder
100 gram gemalen amandelen
240 gram griesmeel van harde tarwe
rasp van 1 schoon geboende citroen
8 druppels bitter amandel aroma
60 gram gehakte amandelen
Poedersuiker (optioneel)

Verwarm de oven voor op 200 °C (heteluchtoven 180 °C).

Mix de suiker en eieren schuimig en bleek. Bakpoeder, gemalen amandelen, griesmeel, citroenrasp en bitter amandel aroma druppels er door scheppen of mixen op de laagste stand. Schep, met een cookiescoop, porties beslag (of rol met ingevette handen bolletjes beslag ter grootte van een walnoot), druk de bovenkant even in de gehakte amandelen en leg deze ruim genoeg uit elkaar op een met bakpapier bekleed bakblik. Bak de makronen, in het midden van de oven, in 10 tot 12 minuten goudbruin. Laat de makronen eerst 1 minuut afkoelen op de bakplaat en verplaats de makronen voorzichtig (zorg dat ze niet breken) naar een rooster om ze verder af te laten koelen.
Bestrooi de makronen eventueel met poedersuiker.

Bron: Allrecipes