zaterdag 31 maart 2007

Korenmolen 'De Windotter'
Eens in de 2-3 maanden sla ik een nieuwe voorraad bloem, meel en overige broodingrediënten in. Vanaf het begin dat ik brood bak, haal ik dit bij korenmolen 'de windotter' te IJsselstein (UT). Van heinde en ver komen bakkers en thuisbakkers hun bakingrediënten halen bij molenaarsechtpaar Maarten en Lia. Tot voor kort was de winkel in de 'invaart', maar nu is er een heuse winkel achter de molen.De 'invaart' en ...... de 'nieuwe winkel'.

De voorraad moest weer aangevuld worden en daarom toog ik vandaag naar IJsselstein. Omdat mijn bestelling nog niet klaar stond, mocht ik even rondkijken in de molen. Er stond genoeg wind, dus de molen was druk aan het werk. Alle soorten bloem en meel worden hier in de molen vervaardigd, behalve de patentbloem (de buil -zeef- is niet fijn genoeg om alle zemelen uit het meel te zeven) en glutenvrije produkten.
Hier rolt het graan tussen een koppel stenen ...... en 1 verdieping lager komt het er gemalen uit.

Maar nu er veel meer verkoopruimte is, is het assortiment uitgebreid met o.a. tarwebloem van Amerikaanse harde tarwe. Ik ben de molenaar zeer dankbaar!

Met een volgeladen auto ben ik huiswaarts gekeerd.
Maarten en Lia: bedankt en tot de volgende keer!

2 opmerkingen:

Arden zei

Ik ben helemaal jaloers, had ik maar zo'n molen in de buurt (of een auto)!. Toch maar eens echt uitzoeken hoe/of ik er met openbaar vervoer kan komen en mijn echtgenoot zo gek krijgen dat hij meegaat om te sjouwen....

Baking Soda zei

Jammer dat het uit de buurt ligt, het ziet er wel erg aanlokkelijk uit!