donderdag 6 september 2007
Flax Seed Whole Wheat Bread
De naam van dit brood doet vermoeden dat het gaat om een brood van volkorenmeel, maar dat is maar ten dele waar: het brood bestaat voor 1/3 deel uit volkorenmeel en 2/3 tarwebloem. Het recept komt uit The Bread Lover's Bread Machine Cookbook van Beth Hensperger: mijn favoriete bakboek voor de broodbakmachine.
1.1/2-pound loaf:
1.1/4 t.l. droge gist
280 gram tarwebloem
140 gram volkorenmeel
4 e.l. magere melkpoeder (= 26 gram)
2 e.l. lijnzaad (= 18 gram)
1 e.l. glutenpoeder/tarwegluten
1 t.l. broodzout (ik heb 1.1/4 t.l. gebruikt)
3 e.l. honing (= 40 gram)
2 e.l. raapzaadolie (ik heb Rapsöl/koolzaadolie gebruikt)
270 gram water
Doe alle ingrediënten, volgens de volgorde die de handleiding van de broodbakmachine aangeeft, in het bakblik. Plaats het bakblik in de broodbakmachine en stel de machine in.
Programma: basis
Grootte: L
Korst: licht of middel
Haal het brood aan het eind van de bakcyclus uit de vorm en laat het afkoelen op een rooster.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Bananen confituur
Vanmiddag, bij een plattelandswinkel in het Groene Hart, stuitte ik op een handgeschreven kaartje bij de bananen dat er ...
-
Deze koek is bij mij nog nooit mislukt. Het is een makkelijk recept en snel gemaakt. Ik bak er altijd 2 tegelijk, want als ik ze beide niet ...
-
Terwijl ik het www afzocht naar een geschikt recept voor een biscuitbodem voor een monchoutaart, stuitte ik op een recept voor 'bokkep...
-
Een paar weken geleden proefde ik deze bladerdeeghapjes op de verjaardag van een vriendin. Deze mini quiches zijn nog iets kleiner dat de va...
1 opmerking:
ja mal is dat hè die amerikanen noemen het al whole wheat als er maar een klein deel volkoren in zit en wij het nog erg lichtbruin vinden. maar gelukkig is het er niet minder lekker om!
Een reactie posten