vrijdag 2 november 2007

Chocolate Chip Zucchini Cupcakes
Morgen geeft mijn oudste zoon een feestje en wilde graag dat ik daarvoor Chocolate Chip Zucchini Cake zou bakken. Sinds ik het recept hiervan eind september heb gepost is dat verzoek wel vaker gedaan, want ze zijn er hier gek op! Nu leek het me leuk om het in een ander jasje te gieten en heb dat letterlijk gedaan. In plaats van een grote cake, zijn het nu cakejes geworden.

Aan het recept verandert er eigenlijk niets, alleen de bereiding is iets anders. Uit dit beslag kunnen circa 34 cakejes gebakken worden.

Verwarm de oven voor op 175 °C graden. Bekleed een muffinvorm met papieren vormpjes (caises). Maak het beslag volgens het recept. Vul de papieren vormpjes voor 3/4 deel met beslag, dit gaat het makkelijkst met een ijslepel met een inhoud van 1/4 cup, en strooi er wat chocolade over.Bak de cakejes in circa 25 minuten bruin en gaar: een satéprikker moet er schoon uitkomen. De cakejes zijn nog wel wat zacht. Laat de cakejes eerst 5 minuten afkoelen in de vorm, daarna op een rooster.

5 opmerkingen:

koken in de buurt zei

Joh, wat een gezellige vormpjes heb jij! De papieren versie bij mij blijft beperkt tot bruin...

Lien zei

Goed idee... het staat toch veel feestelijker in deze vorm als een plak cake op een bordje.... (hoewel ik daar ook geen nee tegen zeg hoor!)

granuaile zei

ik ga het recept zeker proberen! het lijkt me een interessante combi.

ik zie hele mooie chocolate chips. kan je me vertellen waar je ze vandaan hebt? ik ben al een tijdje op zoek naar chocolate chips in nederland, maar ik kan ze niet echt vinden.
oja, ze zijn toch wel minstens 70% cocoa? en pinda-vrij? hoop ik?

Gea zei

@ Granuaile: zover ik weet zijn deze chocolate chips in NL niet te koop. Deze 2-kleurige komen uit de VS.
De enige keer dat ik chocolate chips in de winkel heb gezien, was bij de Makro. Dit waren melkchocolade druppels in een grote verpakking (3 kg ofzo).
Maar je kunt de chocolate chips heel goed vervangen door een chocolade reep in stukjes te hakken. Zelf gebruik ik regelmatig kleine reepjes van 40 gram die ik in blokjes van een 1/2 cm hak. Dit heb ik ook gedaan bij de Chocolate Chip Zucchini Cake.

granuaile zei

daar was ik al bang voor. tsja, moet ik toch maar weer eens op reis!