vrijdag 9 november 2007
Rijstbrood
Wanneer ik een gerecht met rijst klaarmaak, kook ik regelmatig wat extra rijst om dit brood te kunnen bakken. Naast dat dit brood heerlijk geurt en smaakt, heeft het door de toegevoegde rijst net even wat meer om op te kauwen. Bij het instellen van de broodbakmachine zet ik de korst meestal op 'licht', want de melkpoeder en honing (suiker ook) geven een donkerder korst.
1 t.l. droge gist
425 gram tarwebloem
150 gram gekookte rijst (koud en goed uitgelekt)
1 ei maat M
1.1/2 e.l. (magere) melkpoeder
1.1/2 t.l. broodzout
15 gram honing
15 gram boter
210 gram water
Doe alle ingrediƫnten, volgens de volgorde die de handleiding van de broodbakmachine aangeeft, in het bakblik. Plaats het bakblik in de broodbakmachine en stel de machine in.
Programma: basis
Grootte: L
Korst: licht of middel
Haal het brood aan het eind van de bakcyclus uit de vorm en laat het afkoelen op een rooster.
Naar: Jennie Shapter 'Het broodmachine bakboek'.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Bananen confituur
Vanmiddag, bij een plattelandswinkel in het Groene Hart, stuitte ik op een handgeschreven kaartje bij de bananen dat er ...
-
Deze koek is bij mij nog nooit mislukt. Het is een makkelijk recept en snel gemaakt. Ik bak er altijd 2 tegelijk, want als ik ze beide niet ...
-
Terwijl ik het www afzocht naar een geschikt recept voor een biscuitbodem voor een monchoutaart, stuitte ik op een recept voor 'bokkep...
-
Een paar weken geleden proefde ik deze bladerdeeghapjes op de verjaardag van een vriendin. Deze mini quiches zijn nog iets kleiner dat de va...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten