donderdag 21 februari 2008
Royal Crown Tortano
Het recept voor dit brood heeft heel lang op een stapeltje gelegen van nog te maken recepten en uiteindelijk beland in de oudpapierbak.
De oproep van Karen om 'bakmaatje' te worden van een select groepje bakkerinnen heeft me aangezet om dit brood toch te bakken.
Een eerdere poging deze week is jammerlijk mislukt. Het was gewoon te veel deeg om op de kleine bakplaat van mijn combi-oven te kunnen laten rijzen. Daarom heb ik de hoeveelheden verminderd met 25%.
Gisteravond ben ik begonnen aan een tweede poging door te beginnen met het maken van het voordeeg. Vanmorgen om 8.30 uur ben ik verder gegaan met het recept.
Gedurende de dag het recept zo goed mogelijk gevolgd, maar het deeg had meer rijstijd nodig dan wat het recept aangaf. Karen had daar al voor gewaarschuwd. De eerste rijstijd duurde 4 uur om het deeg in volume te laten verdubbelen.
Het deeg liet zich makkelijk vormen in een ring. Ook de 2e rijstijd duurde langer en nam 3 uur in beslag.
Na de oven te hebben voorverwarmd op 210 °C graden (lager dan in het recept staat vermeld), heb ik het brood geschoven op de meeverwarmde terracotta schotel en gaar gebakken in 40 minuten. Het brood had een mooie ovenrijs en ik ben tevreden met het resultaat.
p.s. Daags na de bakdag heb ik het brood voor het eerst geproefd. Het brood was, ondanks dat er geen vet in het deeg is verwerkt, nog steeds heel mals en goed van smaak.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Bananen confituur
Vanmiddag, bij een plattelandswinkel in het Groene Hart, stuitte ik op een handgeschreven kaartje bij de bananen dat er ...
-
Deze koek is bij mij nog nooit mislukt. Het is een makkelijk recept en snel gemaakt. Ik bak er altijd 2 tegelijk, want als ik ze beide niet ...
-
Terwijl ik het www afzocht naar een geschikt recept voor een biscuitbodem voor een monchoutaart, stuitte ik op een recept voor 'bokkep...
-
Een paar weken geleden proefde ik deze bladerdeeghapjes op de verjaardag van een vriendin. Deze mini quiches zijn nog iets kleiner dat de va...
9 opmerkingen:
Mooi geworden Gea! Het ziet er ook zo prachtig gelijkmatig uit. Slim om de hoeveelheden aan te passen. Gek he dat het brood de volgende dag ook nog zo goed smaakt gezien de ingr. zou je dat niet verwachten. (Het laat zich trouwens ook prima invriezen!). Badge komt eraan!
Beautiful Crown!! Thanks for being a Bread Baking Buddy!!
Mooi gelukt Gea! Daar kan je inderdaad heel tevreden mee zijn!!! Bij jou had je ook al een mooie laatste rijs. Bij mij was er na 4 uur nog niet veel te zien! Fantastisch brood!
Your bread looks gorgeous! Great job!
Your bread looks wonderful!!
Great job on the Royal Crown Tortano! Glad you decided to bake with us this month.
Beautiful bread!
Da's een kroon die je met trots kunt dragen, prachtig
Thanks :-)
Een reactie posten