dinsdag 25 maart 2008

Brosse koekjes met gedroogd fruit




Ik zou er een lang verhaal van kunnen maken ... toch niet, want daar ben ik eigenlijk niet zo goed in ... maar houd het nu heel kort: lekkere fruitig brosse koekjes. Gewoon bakken!

Voor circa 40 koekjes:

120 gram zachte roomboter
100 gram zonnebloemolie
100 gram (superfijne) kristalsuiker
100 gram lichtbruine basterdsuiker
1 ei maat M
1 t.l. pure vanille extract
225 gram patentbloem
1/2 t.l. bakpoeder
1/4 t.l. zout
50 gram fijne havermout
60 gram gehakte amandelen
50 gram geraspte kokos
75 gram rozijnen
75 gram gekonfijte ananas en/of gedroogde abrikozen

Verwarm de oven voor op 175 °C graden. Snijd de ananas en/of de abrikozen in stukjes zo klein als de rozijnen. Mix de boter, olie, kristalsuiker en basterdsuiker romig. Voeg het ei en de vanille toe. Zeef de bloem boven een kom en schep de bakpoeder, zout en havermout er door. Lepel het bloemmengsel bij het beslag en mix het tot een egaal smeuïg geheel. Voeg de geraspte kokos toe. Schep de rozijnen, gehakte amandelen en de ananas en/of abrikozenstukjes door het beslag. Schep met een cookie scoop (met de inhoud van een e.l.) bolletjes en leg ze ruim genoeg uit elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes, telkens een deel van het beslag, in het midden van de oven in circa 13 minuten lichtbruin en gaar. Wanneer je zacht op de koekjes drukt, voelen ze nog zacht aan. Laat de koekjes 5 minuten op het bakblik afkoelen, daarna op een rooster.

4 opmerkingen:

MooZ KaartenFabriekje zei

Hoi Gea,

Dit klinkt weer als een overheerlijk recept! Misschien beter voor mijn lijn dat ik het maar niet uitprobeer? ;-)

Manlief en ik hebben het vandaag( en morgen)met gewone bladerdeeg appelflappen ( zonder toegevoegde suiker) moeten doen!

groetjes, Monique

Lien zei

Deze zien er ook lekker uit zeg.

atelierlemlem zei

Goedemorgen Gea,
Kijk even op mijn blog, ik heb een verrassing voor je!

Anoniem zei

Aleen met gedroogde fruit gedaan, dus iets meer havermout, in plats van kokos rasp, en kwamen heel erg lekker uit . Lekkerste koekjes tot nu toe ;) veel mogelijkheden om te variëren.

rea