dinsdag 29 april 2008

Italiaanse krullen
Deze broodjes zag ik eens in een folder staan van de HEMA of V&D en vond ze er wel lekker uitzien. Ik heb het plaatje toen uitgescheurd en bewaard met het idee zelf een recept te maken, zodat ik ze zelf kon bakken. Helemaal weten hoe ze moeten smaken weet ik niet, want ik heb ze niet gekocht, maar heb er zelf letterlijk en figuurlijk een draai aan gegeven.

Gebruik een vulling naar keuze b.v. pesto of tapenade. Deze kun je natuurlijk kant en klaar kopen, maar ook zelf maken. Persoonlijk vind ik de recepten voor tapenade van Van de Kook heel erg goed. Maar voor deze krullen heb ik heel simpel bruschetta kruiden van de Xenos gebruikt (20 gram kruiden, 40 gram lauwwarm water, 40 gram olijfolie) en wat geraspte kaas.

Het deeg kan natuurlijk ook gemaakt worden met de hand of met een standmixer.

Voor 12 stuks:

Deeg:
1 t.l. droge gist
450 gram tarwebloem
1.1/4 t.l. broodzout
1 ei maat M
240 gram lauwwarme melk
50 gram zachte ongezouten roomboter

Glazuur:
1 ei maat M
1 e.l. water

Doe alle ingrediënten voor het deeg, volgens de volgorde die de handleiding van de broodbakmachine aangeeft, in het bakblik. Plaats het bakblik in de broodbakmachine en stel de machine in.
Programma: Pizza
Schakel de machine aan het einde van het programma uit en laat het deeg nog 30 minuten, met gesloten deksel, rijzen.

Stort het deeg op een met bloembestoven werkvlak en sla het deeg door. Rol het deeg uit tot een lap van 30 x 50 cm. Smeer de vulling over het deeg: laat daarbij aan de zijkanten 1 cm vrij.Vouw de lap dubbel en snijd het in 12 repen van 2.1/2 x 25 cm. Sla de reep dubbel, draai het in elkaar en knijp de losse uiteinden vast.Verdeel de krullen over 2 met bakpapier beklede bakplaten en dek ze af met ingevet cellofaan. Laat de krullen 30 minuten rijzen op een warme plaats. Verwarm de oven voor op 200 °C graden. Kluts het ei met het water en bestrijk de krullen hiermee. Bak de krullen, plaat voor plaat, in 13-15 minuten goudbruin en gaar. Laat de krullen afkoelen op een rooster.

Het resultaat is niet helemaal gelijk aan die van het plaatje uit de folder, maar ze smaakte er niet minder om :-)

2 opmerkingen:

Lien zei

Ziet er lekker uit Gea! Eerlijk gezegd vind ik die van jou er nóg lekkerder uitzien dan die van het plaatje!!!

Anoniem zei

wow these are so clever!