vrijdag 25 april 2008
Sinaasappel muffins
Dit recept vond ik op de site van Nigella Lawson. Voor het maken van muffins heb je eigenlijk geen mixer nodig. Het is zelfs beter om het beslag snel met de hand te maken, want - zegt Nigella - juist met zwaar en niet bepaald egaal beslag krijg je de luchtigste muffins.
Het lekkerst zijn de muffins als ze net gebakken zijn en een beetje afgekoeld. Gewoon door de midden breken en een lekkere klodder jam erop.
Voor 12 muffins:
75 gram ongezoute roomboter
250 gram patentbloem
25 gram gemalen amandelen
1/2 t.l. baking soda
1 t.l. bakpoeder
75 gram kristalsuiker
rasp van 1 schoongeboende sinaasappel
100 ml verse sinaasappelsap
100 ml volle melk
1 ei maat M
Verwarm de oven voor op 200 °C graden. Beboter en bebloem een muffinvorm of bekleed het met papieren vormpjes (caises). Smelt de boter (magnetron: 1 minuut/600 watt) en zet het apart. Zeef de bloem met de baking soda, bakpoeder en meng de gemalen amandelen, suiker en sinaasappelrasp er door. Meet de melk en sinaasappelsap af, klopt het ei er door en daarna de afgekoelde gesmolten boter. Giet dit bij het bloemmengsel en meng het geheel snel met een vork door elkaar: het geeft niet als er klontjes in het beslag zitten. Zorg dat het beslag niet overwerkt wordt. Verdeel het beslag over de vormpjes.
Bak de muffins in 20 minuten gaar. Verwijder de muffins uit de vorm en laat ze iets afkoelen op een rooster.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Bananen confituur
Vanmiddag, bij een plattelandswinkel in het Groene Hart, stuitte ik op een handgeschreven kaartje bij de bananen dat er ...
-
Deze koek is bij mij nog nooit mislukt. Het is een makkelijk recept en snel gemaakt. Ik bak er altijd 2 tegelijk, want als ik ze beide niet ...
-
Terwijl ik het www afzocht naar een geschikt recept voor een biscuitbodem voor een monchoutaart, stuitte ik op een recept voor 'bokkep...
-
Een paar weken geleden proefde ik deze bladerdeeghapjes op de verjaardag van een vriendin. Deze mini quiches zijn nog iets kleiner dat de va...
5 opmerkingen:
hallo gea, ik heb een serieuze vraag over hoe je het beslag zo mooi in de vormpjes krijgt. bij mij wordt het altijd een ontzettende zooi op de bakvorm. any tips or trics perhaps? -grania
Hoi Granuaile,
Schep met een ijsschep beslag, strijk met de rechte kant van een mes de schep glad af, en laat het beslag vervolgens vallen in het vormpje. Werkt perfect!
Whow, eenzoektocht van jaren is ten einde. Ik heb al veel heel veel muffins gebakken maar ze waren het nooit echt helemaal. Elke keer als we in een stad waren met een Starbucks moesten we er onmiddelijk naar toe om muffins te scoren. Dat hoeft niet meer ik kan ze nu zelf bakken. Ongelofelijk bedankt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Groetjes Truus
Graag gedaan, Truus!
dus toch! met een ijsschep.
ik dacht al dat een zak geen goed idee zou zijn, omdat je dan de lucht eruit zal duwen. niet?
Een reactie posten