donderdag 31 juli 2008

Mini quiche: Gerookte zalm met camembert en bosui
De mini muffinvormen wilde ik deze keer gebruiken voor mini quiches. Daar had ik ze uiteindelijk voor gekocht. Ik ging uit van de hoeveelheden van het recept voor mini quiche ham en kaas. Met dit recept heb ik 24 mini quiches gemaakt, gebakken in een gewone muffinvorm. Deze hoeveelheden bleken voor de mini muffinvormen veel te veel: ik kon er meer dan 3 dozijn bakjes mee vullen. Daarom heb ik de hoeveelheden gehalveerd.

De camembert was te zacht om mooie blokjes van te snijden. Daarom heb ik dit, samen met de zalm, ei, crème fraîche en kruiden kort gemaald in een hakmolentje.

6 plakken diepvries roomboter bladerdeeg -ontdooid-
100 gram gerookte zalm
100 gram camembert
2 bosuitjes
60 gram (demi) crème fraîche
1 ei maat M
1 t.l. I love Italy of Italiaanse kruiden
peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 °C graden/stand hetelucht (of 200 °C graden/boven- en onderwarmte). Snijd de bladerdeegplakken in 4 gelijke vierkantjes en druk deze in de muffinvorm.Snijd de zalm en camembert in stukken. Plaats het samen met het ei, crème fraîche en de kruiden in een keukenmachine of hakmolentje van een staafmixer. Hak de ingrediënten tot een grove brij: de camembert en zalm moeten terug te vinden zijn in het mengsel. Snijd de bosuitjes in fijne ringetjes en roer deze door het mengsel. Voeg naar smaak peper en zout toe. Schep in ieder bladerdeegbakje 2 theelepels vulling.Bak de mini quiches in circa 15 minuten lichtbruin en gaar.

Soortgelijk recept:
Mini quiche ham en kaas

1 opmerking:

Lien zei

Ik vind het gewoon kunstig hoe je die deegplakjes zo mooi in die vorm hebt gevouwen, ziet er helemaal profi uit!