donderdag 24 juli 2008

Sesam semolina brood




Onderstaand recept werkt goed voor mijn broodbakmachine (Panasonic), maar kan helemaal verkeerd uitpakken voor een ander merk broodbakmachine. Vaak ligt dat aan de meel/bloem-vocht verhouding. In dit recept wordt 69% vocht gebruikt. Past dit percentage gerust aan aan het percentage dat jouw merk broodbakmachine aankan.

Het recept is overigens afgeleid van een recept van Beth Hensperger. De semolina en sesamzaadjes/-olie geven het brood net even wat extra smaak.

1 t.l. droge gist
190 gram semolina (fijne durumgries)
260 gram tarwebloem
1 e.l. plus 1 t.l. sesamzaadjes
1 e.l. glutenpoeder
1.1/4 t.l. broodzout
25 gram sesamolie
310 gram water

Rooster de sesamzaadjes licht in een droge koekenpan. Doe alle ingrediƫnten op de sesamzaadjes na, volgens de volgorde die de handleiding van de broodbakmachine aangeeft, in het bakblik. Plaats de sesamzaadjes in het krenten/notenbakje of voeg dit toe aan het deeg na het piepsignaal. Plaats het bakblik in de broodbakmachine en stel de machine in.
Programma: basic
Keuze: bake raisin
Grootte: L
Korst: middel
Haal het brood aan het eind van de bakcyclus uit de vorm en laat het afkoelen op een rooster.

Geen opmerkingen:

Bananen confituur

Vanmiddag, bij een plattelandswinkel in het Groene Hart, stuitte ik op een handgeschreven kaartje bij de bananen dat er ...