zaterdag 20 december 2008

Perzik custardtaart
Nederlandse kampeerders schijnen bekend te staan om het meebrengen van veel proviand naar de plek van bestemming, maar ik herken dit eigenlijk niet. Wat zeg ik, in mijn eigen geval is het juist precies het omgekeerde. De laatste 3 jaar zijn wij op vakantie geweest in Zuid-Duitsland en er zijn telkens heel wat kilo's aan bakspullen daar vandaan mee naar huis genomen. Dit is niet alleen voordeliger (ons bin zunig hé), maar er is ook veel meer keuze.

Dessert Soße Vanille Geschmack ohne Kochen van Dr. Oetker is zo'n produkt wat ik in Nederland nog niet ben tegengekomen: een heel makkelijk te bereiden vanillesaus. Er gaan niet al te veel zakjes mee, want ik gebruik het enkel voor deze taart.

't Is een heel eenvoudig te bereiden taart. Het bestaat enkel uit een bodem en een vruchtenlaagje afgewerkt met slagroom en saus. De cake (bodem) wil soms nog wel iets krimpen nadat het uit de oven is gehaald. Dat geeft niets, want daar zie je niets meer van als de taart is opgemaakt.

4 eieren maat M
150 gram kristalsuiker
150 gram zonnebloemolie of een andere neutraal smakende olie
150 gram custardpoeder
2 t.l. bakpoeder
1 groot blik perziken
500 ml slagroom
2 zakjes slagroomversteviger
2 e.l. basterdsuiker
1 zakje dr. Oetker vanillesaus
250 ml multivitaminesap (Aldi)

Springvorm 28 cm Ø

Verwarm de oven voor op 180 °C graden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en beboter en bebloem de zijkant. Mix de eieren met de suiker in 10 minuten schuimig: voeg op het laatst de olie in een dunne straal toe. Zeef de custard- met bakpoeder boven de kom en mix het goed door. Giet het beslag in de springvorm en bak de cake in circa 25 minuten gaar: de zijkant van de cake laat de vorm net los. Laat de perziken goed uitlekken en snijd ze in dunne schijfjes. Leg de schijfjes in de rondte over de afgekoelde cake. Klop de slagroom met de versteviger en suiker stijf en smeer het uit over de perzikschijfjes. Klop de vanillesaus met de sap lobbig en smeer het over de slagroom. Laat de taart een uur opstijven in de koelkast.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

mm this looks so delicous!

Gea zei

Thank you :-)

Taart recepten zei

Beste Gea,

Ziet er echt heerlijk uit. Vind je het goed als ik dit recept ook op mijn webpagina plaats?

Gea zei

@ Taart recepten/Giel Thijssen:

Ik heb gezocht naar een e-mailadres op jouw webpagina/site, maar kon het niet vinden. Daarom reageer ik via deze manier:

Allereerst wil ik kwijt dat ik het waardeer dat je mij eerst vraagt of je dit recept mag gebruiken voor je webpagina/site.

Aangezien jouw site ook commerciele doeleinden heeft, geef ik je geen toestemming om dit recept (of welke andere dan ook van mijn weblog afkomstig) op jouw site te plaatsen.

Dank je wel.

Anja zei

Hallo,
Een aantrekkelijk recept. Alleen mijn toplaag werd niet lobbig. Morgen maar eens proeven ;)

Gea zei

@ Anja: Dit recept is afkomstig van mijn tante Truus die een enorm goeie bakster is.
Ik ben benieuwd of je saus vandaag wel lukt. De sap die ik gebruik is overigens wel een dikke vruchtensap (niet zo dun als appelsap of sinaasappelsap). Succes!