vrijdag 12 december 2008

Pikelets




Voordat ik dit recept op de site Taste tegenkwam, had ik nog nooit van pikelets gehoord. Het zijn uiteindelijk gewoon kleine pannenkoekjes die in Australië, Nieuw Zeeland en in sommige delen van Groot-Brittannië zo worden genoemd (Wikipedia).

Circa 18 stuks:

150 gram zelfrijzend bakmeel
of
150 gram patentbloem met
1 t.l. bakpoeder

1 e.l. basterdsuiker
185 ml melk
1 ei

gesmolten ongezouten roomboter
of
vloeibare boter

Zeef het bakmeel (of bloem met de bakpoeder) met de suiker en een mespunt zout boven een kom. Maak een kuiltje in het midden en giet hierin de melk en breek het ei erboven. Mix vanuit het midden het geheel tot een egaal beslag. Verwarm een anti-aanbak koekenpan en kwast een beetje van de gesmolten boter over de bodem. Schep hoopjes beslag in de pan en bak de pikelets circa 45 seconden tot er belletjes ontstaan op de oppervlakte. Draai de pikelets om en bak de andere kant in nog circa 1 minuut goudbruin. Serveer de pikelets met boter.

Geen opmerkingen:

Bananen confituur

Vanmiddag, bij een plattelandswinkel in het Groene Hart, stuitte ik op een handgeschreven kaartje bij de bananen dat er ...