woensdag 4 februari 2009

Old fashioned rum-raison cookies
Na een dag gipsklodders verwijderen van de vloer, puin in de speciekuipen scheppen en afval in vuilniszakken stoppen zodat het een en ander weer afgevoerd kan worden naar de gemeentewerf, had ik vandaag weer zin in koekjes bakken.

Voor circa 26 stuks:

150 gram rozijnen
120 gram water
60 gram donkere rum
150 gram kristalsuiker
120 gram roomboter of margarine
1 ei
245 gram patentbloem
1/2 t.l. bakpoeder
1/2 t.l. baking soda
1/4 t.l. zout

Verwarm de rozijnen in het water en de rum in een steelpannetje tot het bijna kookt. Laat het 20-30 minuten zachtjes sudderen of totdat de rozijnen volgezogen zijn en het vocht bijna is verdampt. Giet de rozijnen in een zeef en laat ze 30 minuten afkoelen. Verwarm de oven voor op 190 °C graden. Klop, met de platte klopper, de boter en suiker in 3 minuten zacht en luchtig. Mix het ei er door. Meng in een kom de bloem, bakpoeder, baking soda en zout. Schep, terwijl de mixer op stand 1 mengt, lepel voor lepel het bloemmengsel bij het botermengsel tot een stug beslag. Voeg de uitgelekte rozijnen toe aan het beslag en mix het geheel nog 30 seconden of werk de rozijnen er met de hand er door. Schep met een cookie scoop bolletjes beslag op een met bakpapier bekleedde bakplaat 5 cm uit elkaar. Druk de bolletjes licht aan met de muis van je hand. Bak de koekjes in 10-12 minuten gaar en de randjes goudbruin kleuren. Laat de koekjes enkele minuten op het bakblik afkoelen, daarna op een rooster.

Bron: Recipe Goldmine

2 opmerkingen:

Lien zei

Daar krijg je ook trek van natuurlijk! Zijn jullie in het nieuwe huis aan het klussen? Of ben je ondertussen al verhuisd?

Gea zei

Hoi Lien,
Leuk dat je er naar vraagt. Er wordt nog druk geklusd in het nieuwe huis. Gisteren is de vloerverwarming gelegd, morgen komt de cementdekvloer en volgende week wordt de vloer gelegd...

...de week daarna komt de keuken!

Verven, sauzen, behangen en nog een toilet installeren komen daarna.

Ik zal als de keuken is geplaatst een paar fotootjes plaatsen op mijn blog. Wanneer we gaan verhuizen weten we nog niet, maar in ieder geval voor de zomervakantie.