maandag 27 april 2009
Kersenflappen
De eerste potten rabarbermoes van dit jaar zijn weer ingemaakt. Enige verschil is dat het deze keer rabarber is van eigen tuin: heeft wel iets, vind ik :-)
Naast de rabarberstek waarover ik eerder heb gepost, heb ik er nog een gekregen: een echte rode. Deze is misschien voor het mooie te laat gestekt, maar ik zie dat het langzaam toch begint uit te lopen.
Oude voorraad moest dus plaatsmaken voor nieuwe voorraad en zo kwam ik een blik vlaaivulling tegen. Snel er een recept bij gevonden en hier en daar aangepast.
300 gram patentbloem
1 e.l. bakpoeder
1/4 t.l. zout
150 gram kwark
60 gram volle melk
60 gram ongezouten boter
75 gram kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
blikje vlaaivulling kersen (JonkerFris/430 gram)
1 ei
mespunt kaneel
1 fijne suikerparels
geschaafde of gehakte amandelen
Verwarm de oven voor op 190 °C graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Smelt de boter zonder dat deze bruin wordt (magnetron 600 watt/1 minuut). Kluts het ei. Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven een kom: zet apart. Mix de kwark, melk, boter en suikers. Voeg de helft van het bloemmengsel toe en roer tot het opgenomen is in het beslag. Voeg de rest van het bloemmengsel toe en kneed met de hand het geheel snel tot een glad deeg: kneed niet te lang, want dan wordt het deeg te kleverig. Rol het deeg, op een bebloemd werkvlak, uit tot een rechthoek van 24 x 60 cm en snijd dit in 10 vierkanten van 12 x 12 cm. Beleg de helft van de vierkanten met de kersenvulling.
Bestrijk de randen van het deeg met water en klap de lapjes schuin dubbel zodat driehoeken ontstaan. Druk de randjes goed aan en bestrijk elk flapje met ei. Vermeng de suiker met de kaneel. Leg de flappen op de bakplaat en bestrooi ze met de amandelen en het suiker/kaneelmengsel.
Bak de flappen gaar en lichtbruin in ongeveer 20 minuten.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Bananen confituur
Vanmiddag, bij een plattelandswinkel in het Groene Hart, stuitte ik op een handgeschreven kaartje bij de bananen dat er ...
-
Deze koek is bij mij nog nooit mislukt. Het is een makkelijk recept en snel gemaakt. Ik bak er altijd 2 tegelijk, want als ik ze beide niet ...
-
Terwijl ik het www afzocht naar een geschikt recept voor een biscuitbodem voor een monchoutaart, stuitte ik op een recept voor 'bokkep...
-
Een paar weken geleden proefde ik deze bladerdeeghapjes op de verjaardag van een vriendin. Deze mini quiches zijn nog iets kleiner dat de va...
3 opmerkingen:
Mjam!
Mmm lekker met kersen (ben ik dol op). Wat leuk dat je al van je eigen tuin kan eten, dat is toch wel heel leuk.
Gefeliciteerd met je 'nieuwe look' ziet er mooi uit!!
Oh heerlijk! Ik vind kersen zooo lekker!
Een reactie posten