maandag 22 juni 2009

Carole's really great chocolate chip cookies




Carole's is in dit geval Carole Walter. Dit recept komt uit haar boek Great cookies: secrets to sensational sweets en valt onder de categorie 'drop cookies'. Beslag maken, bolletjes scheppen met een cookie scoop (kleine ijsschep) en 'droppen' maar op de bakplaat. Ik denk dat dit de meest gemakkelijke manier is om snel een grote voorraad koekjes te bakken.

Het recept vraagt om walnoten, maar ik heb hiervoor een zakje gemengde noten gebruikt dat nog over was van mijn kerstpakket. Light corn syrup (glucosestroop gewonnen uit maïs) heb ik niet en heb dat vervangen door honing.

Schraap de zijkant van de kom tijdens het mixen regelmatig schoon.

Voor circa 40 koekjes:

150 gram donkerbruine basterdsuiker
65 gram kristalsuiker
50 gram fijne havermout

245 gram patentbloem
1/2 t.l. baking soda
1/2 t.l. zout

225 gram ongezouten roomboter
2 e.l. light corn syrup
1 ei
2 t.l. pure vanilla extract

225 gram pure chocola -in stukjes gehakt-
200 gram walnoten -in stukjes gehakt-

Verwarm de oven voor op 190 °C graden. Maal de havermout, samen met de suikers, tot meel. Mix de boter en syrup romig. Voeg het suiker/havermoutmengsel er in 2 delen aan toe. Voeg het ei en de vanille toe. Meng in een andere kom de bloem, baking soda en zout: voeg dit toe aan het botermengsel en mix het goed door elkaar. Spatel de chocolade- en walnotenstukjes door het beslag. Schep met de cookie scoop bolletjes en leg ze ruim genoeg uit elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes, telkens een deel van het beslag, in het midden van de oven in circa 10 minuten gaar tot de randjes bruin beginnen te verkleuren. Wanneer je zacht op de koekjes drukt, voelen ze nog zacht aan. Laat de koekjes 5 minuten op het bakblik afkoelen, daarna op een rooster.

3 opmerkingen:

D@nielle zei

ziet er lekker uit, ik volg je al een tijdje maar nog niets uit je recepten geprobeerd maar deze ga ik zeker snel proberen !

Lien zei

Oh die zien er lekker uit zeg. Wat knap dat je nog tijd over hebt om zelf te bakken (en te posten) net na de verhuizing!

Gea zei

@ D@nielle: Ik ben benieuwd hoe dit recept bij jou uitpakt. Laat je het nog even weten?

@ Lien: 'k Zou het maar verklappen: deze post had ik al klaar.
We zijn vorig weekend verhuisd. Ik heb wel het een en ander gebakken (want mijn dochter is vandaag jarig), maar nog geen nieuwe recepten uitgeprobeerd.