dinsdag 9 juni 2009

Verven, verven en nog meer verven
Ons nieuwe huis is bijna af en zullen we over ruim een week gaan verhuizen. Regelmatig gaan er al dozen en spullen richting het nieuwe adres. Zo gebeurd het weleens dat ik iets wil pakken en opeens bedenk dat het al verhuisd is. Net als vandaag toen ik de vergiet wilde pakken om de gewassen sla in te doen en misgreep. Maar voor dit soort situaties zijn snel weer oplossingen gevonden: 't is net kamperen.

De afgelopen weken heb ik bijna dagelijks een kwast of roller in handen gehad. Hoewel het grote werk (muren, plafonds, deuren) grotendeels is gedaan door schilders, moesten er ook een aantal meubels worden geverfd o.a. een dressoir.

Het probleem van deze kast was dat het in de bijenwas stond. Krijg dat er maar eens af/uit. Maar het is gelukt. Ik heb de kast gedemonteerd, ingespoten met een ammoniavervanger (Flexa vloeibare rinser), eventjes in laten werken en vervolgens met een hogedrukspuit afgespoten. De was vloog er (soms letterlijk) vanaf.Denk nou niet 'ik heb ook zo'n kastje die zo'n beurt mag hebben', want het is niet echt goed voor het hout. Maar in dit geval ging het al om een oude doorleefde kast en een plekje meer of minder maakte ook niet meer uit ;-)

4 opmerkingen:

Baking Soda zei

Nou..dat was nou net wat ik dacht! Vind het wel een goed idee om in mijn achterhoofd te hebben, hij is heel mooi geworden Gea!

het lieveheersbeestje zei

Wat mooi! Ik heb hier ook nog een enorm teak dressoir dat ik graag wit wil hebben..misschien kan ik mijn manneke inspireren met jouw foto's. Tenslotte is ons kastje 'alleen maar' gelakt en moet het geschuurd worden...

Lien zei

Drukke tijden dus voor jullie! Wel altijd fijn als je dan zo'n mooi eindresultaat ziet! Veel sterkte met de laatste loodjes/dozen en met de verhuizing!

koken in de buurt zei

Ah ja, verhuizen, leuk....
Nou, nog even sterkte met de voorbereidingen, en daarna sterkte met het uitpakken en alles een plak geven :-)