vrijdag 9 oktober 2009

Amandel citroen muffins
Wanneer je een hap neemt van deze muffins, vind je de amandelspijs in kleine stukjes terug en de citroen geeft net wat extra smaak. De baktijd is voor zowel de gewone muffins als de mini even lang.

Voor 12 muffins of 48 mini muffins:

200 gram amandelspijs
100 gram kristalsuiker
2 zakjes vanillesuiker
280 gram patentbloem
2 t.l. bakpoeder
1/2 t.l. baking soda
1/4 t.l. zout
60 gram boter -gesmolten-
250 gram volle yoghurt
1 ei maat L
rasp van 1 citroen

Verwarm de oven voor op 190 °C graden. Beboter en bebloem de muffinvorm. Zeef de bloem met de bakpoeder, baking soda en zout. Rasp of snijd de spijs in stukjes. Doe dit samen met de suikers in een keukenmachine of hakmolen en pulseer een paar keer tot het spijs in kleine stukjes is gehakt. Schep dit door het bloemmengsel. Mix de boter, yoghurt, het ei en de rasp. Schep of mix het bloemmengsel door het beslag tot het geheel is opgenomen in het beslag. Mix niet langer dan nodig! Verdeel het beslag over de vormpjes: dit gaat het makkelijkst met een ijsschep voor grote muffins en met een cookie scoop voor de mini mufins.Bak de muffins in het midden van de oven in circa 18 minuten goudgeel en gaar. Laat de muffins eerst 5 minuten afkoelen in de vorm, daarna op een rooster.

1 opmerking:

Baking Soda zei

Bedankt voor dit recept, ik heb ze gemaakt met sinasappel ipv citroen en ze zijn heerlijk, mooi mals. Kinderen waren erg blij!