zondag 23 mei 2010

Zwemles
Hoewel ik eind vorig jaar aangaf definitief te stoppen met deze weblog, wilde ik toch nog graag iets laten zien (en misschien gebeurd dat nog wel vaker).

Sinds begin maart kon ik vanuit mijn eetkamerraam/tuin een zwanenechtpaar volgen. Eerst hun zoektocht naar een plekje in het geriefbosje achter ons huis. Daarna het maken van hun nest. Vervolgens het paringritueel, wat overigens prachtig is om te zien, en de lange broedtijd.Gisteren zag ik voor het eerst de kuikens, het zijn er vier, tussen de vleugels van de moeder zitten. Als je goed kijkt kun je, rechtsonder op de foto, een koppie waarnemen. Maar vanmiddag verlieten ze voor het eerst het nest.

Op een afstandje heb ik, samen met mijn kinderen, het bekeken en er van genoten.

3 opmerkingen:

Lien zei

O schitterende plaatjes. Toevallig zag ik vanmiddag ook zo'n koppel zwanen met kroost uit de verte (we waren onderweg in de auto). Mooi om ze nu van dichtbij te zien.
Wat is de natuur toch schitterend!!

Anoniem zei

Wat fijn dat je toch weer schrijft. Ik vond jouw blog toen je net gestopt was. Toch heb ik hem bij mijn favorieten laten staan en ziedaar, toch een blog entry.
Prachtige foto's van de zwanen, echt heel lief die kleintjes, dankjewel !!!

THEA zei

Leuk om dat te kunnen volgen op die manier!!

Voor we op vakantie gingen was de winterkoning volop aan het broeden, jammer genoeg kun je niet in het nest kijken. Dat is helemaal dicht met alleen een kleine opening.

En toen we terug kwamen van vakantie was het nest algrotendeels uit de krans gewaaid!

Ik denk uitgevlogen!!

Groetjes van Thea