vrijdag 3 juli 2015

Geen Brombeerkuchen maar Pfirsichkuchen


In het originele recept worden verse bramen gebruikt, Maar omdat die er nog niet zijn, heb ik een blik perziken gebruikt en een grote pot kersen op sap. Kersen, omdat ik dit lekkerder vind dan mandarijnenpartjes en verschillende kleuren fruit maakt het net wat mooier ;) Hoewel perziken en kersen lekker fris zijn, mis ik wel een beetje het zure van de bramen. Daarom heb ik de rasp van 1 schoon geboende citroen toegevoegd. Geeft net dat beetje extra.

Voor circa 24 stukjes:

Beslag:

250 gram boter (ik gebruik Rama)
160 gram fijne kristalsuiker
5 eieren maat M
375 gram patentbloem
1 mespunt zout
1 zakje bakpoeder
75 ml melk

Vulling:
750 gram verse bramen
2 blikjes mandarijnen

Glazuur:
200 ml crème fraîche
1 zakje vanille suiker
1 e.l. suiker
3 eieren maat M

Verwarm de oven voor op 175 graden °C. Bekleed een bakvorm van circa 24x36 cm met bakpapier: laat het bakpapier een stukje over de lange zijden hangen. Beboter en bebloem de korte zijden.

Laat de mandarijnenpartjes goed uitlekken in een vergiet. Spoel de bramen af onder een koude kraan en laat ze goed uitlekken in een vergiet.

Mix de boter met de suiker (en eventueel citroenrasp) luchtig en bleek. Voeg 1 voor 1 de eieren toe: voeg een volgende pas toe als de vorige geheel in het beslag is opgenomen. Zeef de bloem, zout en bakpoeder. Mix de helft door het beslag, dan de melk en daarna de rest van de bloem. Mix het kort door tot een egaal beslag. Giet het beslag in de bakvorm en strijk het glad uit, verdeel de vruchten erover en bak de taart in het midden van de oven 25 minuten. Kluts in de tussentijd de eieren met de crème fraîche, vanille suiker en suiker. Haal de taart uit de oven, sluit de ovendeur, en verdeel het glazuur over de taart. Plaats de taart terug in de oven en bak het in 20-25 minuten verder gaar: een satéprikker moet er schoon uitkomen. Laat de taart 5 minuten afkoelen in de vorm. Til de cake aan het bakpapier op uit de vorm en laat het verder afkoelen op een rooster.

Bron: www.chefkoch.de

Geen opmerkingen: