vrijdag 20 april 2007

Oatmeal Seed Bread




Uit hetzelfde hoofdstuk waaruit Rustic Grains Bread komt, komt dit recept. Ook deze heb ik iets aangepast en wederom een heerlijk brood. Dit brood is gebakken in een broodbakmachine (Panasonic SD253).

1 t.l. droge gist
325 gram tarwebloem
140 gram volkorenmeel
50 gram fijne havermout
20 gram maïsmeel
20 gram geroosterde zonnebloempitten
2 t.l. maanzaad
2 t.l. sesamzaad
2 t.l. lijnzaad
1 e.l. suiker
1.1/2 t.l. broodzout
30 gram rijstolie
340 gram water

Voor glazuren:
1 ei losgeklopt met 1 e.l. water
1-2 e.l. fijne havermout

De inhoud van een t.l. is 5 ml. en een e.l. 15 ml.

Doe alle ingrediënten, volgens de volgorde die de handleiding van de broodbakmachine aangeeft, in het bakblik. Plaats het bakblik in de broodbakmachine en stel de machine in.
Programma: basis
Grootte: L
Korst: licht of middel
Bestrijk het brood vlak voor het bakken met het ei en bestrooi het met de vlokken.
Haal het brood aan het eind van de bakcyclus uit de vorm en laat het afkoelen op een rooster.

Geen opmerkingen:

Bananen confituur

Vanmiddag, bij een plattelandswinkel in het Groene Hart, stuitte ik op een handgeschreven kaartje bij de bananen dat er ...