vrijdag 20 april 2007
Oatmeal Seed Bread
Uit hetzelfde hoofdstuk waaruit Rustic Grains Bread komt, komt dit recept. Ook deze heb ik iets aangepast en wederom een heerlijk brood. Dit brood is gebakken in een broodbakmachine (Panasonic SD253).
1 t.l. droge gist
325 gram tarwebloem
140 gram volkorenmeel
50 gram fijne havermout
20 gram maïsmeel
20 gram geroosterde zonnebloempitten
2 t.l. maanzaad
2 t.l. sesamzaad
2 t.l. lijnzaad
1 e.l. suiker
1.1/2 t.l. broodzout
30 gram rijstolie
340 gram water
Voor glazuren:
1 ei losgeklopt met 1 e.l. water
1-2 e.l. fijne havermout
De inhoud van een t.l. is 5 ml. en een e.l. 15 ml.
Doe alle ingrediënten, volgens de volgorde die de handleiding van de broodbakmachine aangeeft, in het bakblik. Plaats het bakblik in de broodbakmachine en stel de machine in.
Programma: basis
Grootte: L
Korst: licht of middel
Bestrijk het brood vlak voor het bakken met het ei en bestrooi het met de vlokken.
Haal het brood aan het eind van de bakcyclus uit de vorm en laat het afkoelen op een rooster.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Bananen confituur
Vanmiddag, bij een plattelandswinkel in het Groene Hart, stuitte ik op een handgeschreven kaartje bij de bananen dat er ...
-
Deze koek is bij mij nog nooit mislukt. Het is een makkelijk recept en snel gemaakt. Ik bak er altijd 2 tegelijk, want als ik ze beide niet ...
-
Terwijl ik het www afzocht naar een geschikt recept voor een biscuitbodem voor een monchoutaart, stuitte ik op een recept voor 'bokkep...
-
Een paar weken geleden proefde ik deze bladerdeeghapjes op de verjaardag van een vriendin. Deze mini quiches zijn nog iets kleiner dat de va...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten