dinsdag 12 juni 2007

Homemade Hamburger Buns




Gewoon lekkere bollen!

Voor 12 stuks:

277 gram water
2 t.l. droge gist
50 gram plantaardige olie
38 gram kristalsuiker
1/4 t.l. moutpoeder
500 gram tarwebloem
3 e.l. droge melkpoeder
1.1/2 t.l. zout

1 ei
1 e.l. melk
sesamzaad

Giet het water in de kom van de standmixer en strooi de gist erboven: laat de gist in een paar minuten zacht worden. Voeg de overige ingrediĆ«nten toe en mix het geheel met de platte klopper (KitchenAid/stand 1) door elkaar tot het vocht geheel is opgenomen. Verwissel de platte klopper voor de deeghaak en kneed op de laagste stand tot het deeg aan de deeghaak begint te hechten. Is het deeg te nat, voeg iets bloem toe; is het deeg te droog, voeg iets water toe. Kneed het deeg vervolgens in 8-10 minuten (KitchenAid/stand 2) tot een soepel deeg dat de zijkanten van de kom loslaat. Doe het deeg over in een met olie ingesmeerde kom, draai het een keer zodat alle kanten zijn bedekt met olie, en dek de kom af. Laat het deeg in circa 45-60 minuten, op een warme plaats, tot dubbele volume rijzen. Stort het deeg op een bebloemd werkvlak en sla het deeg voorzichtig door. Verdeel het deeg ik 12 stukken, bol ieder stuk op en plaats ze op een met bakpapier bekleed bakblik (of op 2 als je net als ik een kleine oven hebt). Dek de bollen af met ingevet cellofaan en laat ze circa 40 minuten rijzen tot de bollen bijna in volume zijn verdubbeld. Verwarm de oven voor op 190 °C graden. Kluts het ei met de melk en bestrijk de bollen hiermee *. Bestrooi de bollen met sesamzaad. Bak de bollen in 16-18 minuten goudbruin en gaar en laat ze afkoelen op een rooster.

* De bollen kunnen ook met enkel melk bestreken worden.

Naar:
The best of better baking.com van Marcy Goldman & Yvan Huneault

1 opmerking:

koken in de buurt zei

Zien eruit om in te bijten Gea!