maandag 17 maart 2008

Bird's Nest Cookies

Mijn schoonmoeder kwam een tijdje geleden met een educatief spel aanzetten wat zij bij haar in huis op zolder had gevonden: LOCO. Natuurlijk ken ik dit spel nog van de lagere school en wist dat daar meer werkboekjes bij hoorden dan de ene die het spel vergezelde. Na even kijken op marktplaats.nl kwam ik terecht op de site Jolanda-online. Zij heeft van misschien wel alle LOCO boekjes die niet meer te koop zijn in de winkel, pdf-bestandjes gemaakt en op een CD-rom gezet: een uitkomst vind ik. Tussen de opdrachten in zijn de werkboekjes opgeleukt met enkele tekeningen. De tekening hierboven komt uit Rekenen 2. Het zal wel jeugdsentiment zijn, maar ik vind het prachtig. En mijn dochter ook.Wel toepasselijk bij dit plaatje vond ik deze Bird's Nest Cookies. Maar ook met Pasen in het vooruitzicht, vond ik het leuk om deze koekjes te bakken. Het recept komt van de site Jewish Food, maar als je even googled op deze naam kom je er wel meer tegen. Het zijn allemaal koekjes die op een vogelnestje lijken, gevuld met M&M's, Jelly beans, snoepeitjes, maar ook met jam, botercrème of glazuur.

Voor 12 koekjes:

113 gram zachte roomboter
50 gram licht- of donkerbruine basterdsuiker
1 ei (gescheiden)
125 gram gezeefde patentbloem
75-100 gram fijngehakte amandelen, walnoten of pecannoten

Verwarm de oven voor op 175 °C graden. Mix de boter met de suiker romig. Mix het eigeel er door. Voeg de bloem toe en mix het geheel tot een smeuïg beslag. Vorm bolletjes beslag van walnootgrootte, haal deze door het losgeklopte eiwit en rol ze door de stukjes noot. Plaats de bolletjes op een bakplaat en druk in het midden een holletje met bijvoorbeeld een vingerhoedje of de achterkant van een dikke pollepel. Schuif de plaat in het midden van de oven en bak de koekjes 8 minuten. Haal de bakplaat uit de oven, druk de holletjes nog een keer aan en bak de koekjes nog 6 minuten. Laat de koekjes afkoelen op een rooster. Vul de holletjes naar eigen keuze.

5 opmerkingen:

Baking Soda zei

Wat een leuke koekjes, volgens mij heb ik alles in huis!

Gea, volgens mij heb ik ook nog loco boekjes liggen, zal ik eens kijken voor je, dan stuur ik ze wel op.

Anoniem zei

these look so great!!
how cute!

Gea zei

@ Karen: Da's heel lief van je, maar echt niet nodig. Ik heb nu alle boekjes op een CD-rom (moet ze alleen nog uitprinten).

BTW, de roze koeken zijn inmiddels ontdekt door de oudste in de voetbalkantine. Nu de gevulde koeken nog ;-)

@ Yummy in my Tummy: Thank you!

Baking Soda zei

Ok, prima! Haha...ze zijn er hier ook helemaal weg van. Gevulde koeken vinden ze alleen vers lekker verder niet (en die kano's van vroeger...bleergh!)

Lien zei

Wat een ontzettend leuke koekjes zijn dat zeg. Die jellybeans staan er zo fleurig in!