zaterdag 31 januari 2009

Kokoscake




De bereiding van dit beslag is anders dan ik meestal doe ('koude methode' zoals die van Carole Walter). Het is een makkelijke en snelle bereiding, welke Marcy Goldman ook vaak toepast.

Onderstaande hoeveelheden zijn voor een grote tulbandvorm met de inhoud van 10-cups. Voor een kleinere tulbandvorm, b.v. en 6-cups, deel je de hoeveelheden door 5 en vermenigvuldig je het met 3.

400 gram patentbloem
1 e.l. bakpoeder
250 gram superfijne kristalsuiker
1/2 t.l. zout
5 eieren maat M
250 gram ongezouten roomboter
250 gram melk
125 gram geraspte kokos

poedersuiker

Smelt de boter zonder dat deze bruin wordt (magnetron: 600 watt/60 seconden). Verwarm de oven voor op 170 °C graden. Beboter en bebloem de tulbandvorm. Zeef de patentbloem, bakpoeder, kristalsuiker en zout boven een kom. Maak een kuil in het midden en giet hierin de gesmolten boter en melk en breek hierboven de eieren. Mix het geheel tot een glad beslag. Schep de kokos door het beslag. Giet het beslag in de tulbandvorm en bak het onderin de oven in circa 55-65 minuten goudbruin en gaar: een satéprikker moet er schoon uitkomen. Laat de tulband 10 minuten in de vorm afkoelen. Haal de tulband uit de vorm en laat het verder afkoelen op een rooster. Bestrooi de tulband voor het opdienen met poedersuiker.

Tip: In plaats van de geraspte kokos kan ook gemalen amandelen of hazelnoten worden toegevoegd.

Bron: Tomatengruen.at

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Oh, very nice! ;-)

Looks good and hopefully tastes good.

atelierlemlem zei

Heerlijk, ik ben dol op kokos, helaas lusten mijn kinderen het niet. Maar die hebben dan gewoon pech, haha! Vandaag heb ik net een appeltaartje gebakken,dus het wordt wel volgende week dat ik dit recept ga proberen, maar ik denk dat het wel weer een succes zal zijn. Ik hou van de gedachte van een bounty-eiland terwijl de koude vries-wind hier om het huis joelt...

Gea zei

@ Dandu: The cake did taste very good. Thank you for the recipe.

@ Het lieveheersbeestje: Weet je, mijn oudste zoon lust ook geen kokos, maar deze cake (en het beslag) vond hij heerlijk.

De gedachte aan een bounty-eiland op dit moment trekt mij ook wel ;-)

atelierlemlem zei

Hoi Gea,
Hij is gebakken hoor! En hij is heerlijk!!! Mijn man heeft er meteen twee stukken van opgegeten, en dat wil wat zeggen. Helaas vinden de kinderen het niet lekker (door de cocos), maar dat is dan weer fijn voor ons (hebben wij wat meer, en dat is meestal net andersom haha!)

Groeten mama lieveheersbeestje.

Unknown zei

Was vandaag op zoek naar een recept voor een kokoscake en kwam toen op je blog terecht. Heb hem gelijk geprobeerd en hij is fantastisch gelukt en heerlijk! Dank je wel voor het geweldige recept. Ben je volger geworden, want ik heb al meer lekkere dingen voorbij zien komen.

gr. Renata