dinsdag 3 november 2009

IJsvogel
Terwijl ik vanmorgen eventjes door het raam naar buiten keek richting het houtbosje dat achter onze huis ligt, zag ik iets onwaarschijnlijk mooi blauw voorbij vliegen, wat vervolgens op een tak boven de sloot ging zitten. Nog nooit eerder heb ik zo'n mooi vogeltje in het wild aanschouwd. Daar moest ik snel een foto van maken. Het vogeltje was zo vriendelijk de hele tijd, terwijl ik naar mijn camera zocht, te blijven zitten en zo kon ik iets later bij de achterdeur, op zo'n meter of 16 afstand, een paar foto's schieten. Als je goed kijkt zie je het vogeltje in het midden op de foto zitten. Maar als je op de foto klikt, zie je het nog beter.De foto's zijn niet zo scherp en ook iets grijzer van toon dan de natuur achter ons huis nu is. Ik ben niet thuis in fotoshoppen of iets dergelijks, want anders had ik het vogeltje er uit kunnen lichten. Maar ik ben blij dat ik het toch nog even heb kunnen vereeuwigen.

Update:

Thea van Doortjes moestuin heeft de foto's bewerkt. Dit is er eentje van:Dank je wel Thea!

8 opmerkingen:

Baking Soda zei

Wat speciaal! Goed van je -en van de vogel ;)- dat je hem zo goed er op hebt gekregen

Monica zei

super! Wij doen 't wel met vinkjes en roodborstjes, ook leuk trouwens!

Anoniem zei

Heel mooi. Ik kan echt genieten van zo iets moois dicht bij huis. Goed dat je er foto's van hebt kunnen nemen.

Yvette

THEA zei

Geweldig Gea, ik heb hem nog nooit in z'n echie gezien!

Dat zou ik echt leuk vinden,als ik die ergens kon bewonderen.

Ik heb je foto's bewerkt, maar kan geen emailadres vinden om ze je te sturen. Misschien wil je dat even in een reactie zetten, dan wis ik die reactie daarna meteen weer!! Oke??

Groetjes Thea

THEA zei

Hoi Gea, fijn dat ze aangekomen zijn. Ik verklein ook meestal alles, maar nu had ik dat bewust niet gedaan. Ik ben geen echte Pc kenner,en ik wist niet of je er dan nog wat mee kon doen.

Bedankt dat je een link geplaatst hebt!

Idd een pracht van een vogeltje!
Waar woon jij ergens dat hij zomaar in je achtertuin zat!!
Er is in ieder geval water, en die knotwilg zag er ook al zo goed uit!!

Groetjes Thea

Marjoke zei

Je bericht herinnerde mij aan een soortgelijke ervaring vorig jaar. Aan de achterkant van ons huis is een fietspad en daarnaast een ondiepe vaart. Vorige winter zag ik daar ook een ijsvogeltje in de struiken langs het water en een dag later zag ik hem zelfs koffie drinkend vanaf de bank!
Mijn week kon niet meer stuk want wat zijn die kleuren mooi! Deze winter hoop ik hem weer te zien en ik verheug mij er nu al weer op.
Bedankt voor je mooie foto want dat is mij destijds niet gelukt.

Gea zei

@ Marjoke: Leuk om te lezen dat jij dat ook zo ondervindt. Ik was er ook zo van onder de indruk, dat ik met mijn camera gelijk naar de buren ben gegaan en het heb laten zien. Zij hadden het vogeltje overigens nog nooit gezien en zij wonen er nu bijna 10 jaar.

Gisteren zag ik, samen met mijn jongste zoon die net uit school kwam, een bonte specht hameren op een boom. Alleen het geluid al van het hameren vond ik geweldig.

Loes zei

Hoi Gea, prachtig die ijsvogel!!
Bij ons in de tuin in Engeland ook vol op "wildlife ".
Ik blog, over mijn tuin ( Groenten en fruit ), en mijn eigen bloementuin achter.
Verder allerlei, dus als le meer wil weten...loesreeve.blogspot.com
Ben ook vanuit het niets begonnen, en ik probeer zo wild mogelijk te blijven. We hebben dassen,vossen,konijnen,herten etc.
Ze eten veel op, maar ze horen er bij! Groetjes Loes