zaterdag 27 juni 2015

Frisse plaattaart met perzik en ananas


 
 
Niets makkelijker en sneller gemaakt dan een plaattaart. Variëren met het fruit kan altijd. Ik heb fruit uit blik gebruikt, maar je kunt ook vers fruit gebruiken. Ik ga deze plaattaart zeker nog een keer maken met gehalveerde pruimen (met gesneden kant naar boven).

Ook wat betreft de jam kan je variëren. Ik heb pruimenjam met vanille gebruikt, maar ananasjam lijkt mij ook heerlijk. Je kunt eventueel de jam, wanneer er stukjes in zitten, door een zeef wrijven.

Ingrediënten:

1 groot blik perziken
1 groot blik ananasschijven
200 gram boter (ik gebruik Rama)
175 gram fijne kristalsuiker
mespunt zout
5 eieren maat M
1 citroen -alleen de fijngeraspte schil-
375 gram patentbloem
1 zakje bakpoeder
200 ml crème fraîche
Abrikozenjam
handvol geschaafde amandelen of geraspte kokos

Verwarm de oven voor op 175 graden °C. Bekleed een bakvorm van circa 24x36 cm met bakpapier: laat het bakpapier een stukje over de lange zijden hangen. Beboter en bebloem de korte zijden.

Snijd de perziken in schijfjes en de ananas in stukjes en laat het goed uitlekken in een vergiet. Mix de boter met de suikers en citroenrasp luchtig en bleek. Voeg 1 voor 1 de eieren toe: voeg een volgende pas toe als de vorige geheel in het beslag is opgenomen. Zeef de bloem, zout en bakpoeder boven het beslag en mix het kort door. Voeg de crème fraîche toe mix het geheel tot een egaal beslag. Overwerk het beslag niet.

Giet het beslag in de bakvorm en strijk het glad uit, verdeel de vruchten erover en bak de taart in het midden van de oven in 40-45 minuten bruin en gaar: een satéprikker moet er schoon uitkomen. Laat de taart 5 minuten afkoelen in de vorm. Verwarm een paar eetlepels jam en strijk het over de nog warme cake. Bestrooi de cake met kokos of (kort in een droge koekenpan geroosterde) amandelschaafsel. Til de cake aan het bakpapier op uit de vorm en laat het verder afkoelen op een rooster.

Bron: www.chefkoch.de

3 opmerkingen:

Corrien zei

Een echte aanrader; hij was heerlijk!

Unknown zei

Ga het proberen te maken

Gea zei

Leuk Marian! Laat je het resultaat weten?