maandag 16 november 2009

Cardamom Vanilla Pound Cake




Het recept van deze cake is bijna gelijk aan die van een cake die ik eerder heb gebakken: Absolutely the best yellow cake van Carole Walter. Deze is iets minder zoet en door de cardamom en vanille anders van smaak: Absolutely a 'keeper'!

420 gram patentbloem
1 t.l. gemalen cardamom
1 t.l. bakpoeder
1/2 t.l. baking soda
1/2 t.l. zout
250 gram zachte ongezouten (room)boter
350 gram kristalsuiker
2 vanille stokjes
4 eieren maat M/L
1 e.l. citroensap
240 ml volle melk

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

Verwarm de oven voor op 175 °C graden. Beboter en bebloem een grote tulbandvorm.

Zeef de bloem, cardamom, bakpoeder, baking soda en zout boven een kom en zet apart. Mix de boter en het suiker luchtig en bleek. Snijd de vanille stokjes in de lengte open, schraap de zaden eruit en voeg dit toe aan het botermengsel. Voeg 1 voor 1 de eieren toe: voeg pas een volgende toe als de vorige in het beslag is opgenomen. Mix de citroensap door het beslag. Mix in delen en om de beurt het bloemmengsel en de melk door het beslag: begin en eindig hierbij met het bloemmengsel. Schep het beslag in de tulbandvorm.



Plaats het in het midden van de oven en bak de cake in 60-70 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake een uur in de vorm, op een rooster, afkoelen. Verwijder de vorm en laat de cake verder afkoelen op een rooster.

Bron: Epicurious

4 opmerkingen:

Marjoke zei

Hij ziet er watertandend lekker uit en wat een prachtige vorm! Deze hoef ik dus niet te kopen want hij nodigt uit tot het snijden van enorm dikke plakken.

Aranka zei

wow, dat lijkt me een heerlijke cake!

Lien zei

O lekker zeg met kardamom, dat klinkt heerlijk.

Hanaâ zei

Dat ziet er heerlijk uit. Ik vind cardamom in cake erg lekker. Vorig jaar een cardamom cake gemaakt. In plaats van boter, gebruikte het recept wat ik had slagroom wat je moest opkloppen.

First time here! Leuke blog heb je. Ik kom zeker terug :o)

Groetjes,
Hanaâ